3 Haziran 2016 Cuma

The Man Who Knew Infinity

The Man Who Knew Infinity ( IMDB : 7,6 )

nunnopic: The Man Who Knew Infinity
Biyografi aşıklarını tatmin edecek filmler bu sene de çıkmaya devam ediyor. Eskilerin üstüne çıkar mı, onları geride bırakır mı sizin beğeninize kalmış. Bir biyografi filmi olmakla birlikte aynı zamanda kitap uyarlaması olma özelliği de taşıyan film, Srinivasa Ramanujan’ın müthiş zekasını ve hayatını anlatıyor, Sonsuzluk Teorisi, The Man Who Knew Infinity.  

Hindistan'ın Madras kentinde doğan Ramanujan, maddi durumu iyi olmayan bir ailenin oğludur ve dini değerlerine çok bağlıdır. Annesini zoruyla 20 yaşında evlenir. Ancak onun hayali, sezgileriyle ortaya çıkardığı formülleri, ispatları birilerinin keşfetmesini sağlamak ve bunları kitap haline getirip dünyaya bırakabilmektir. Formüllerini gönderdiği ünlü matematikçilerin çoğundan red cevabı almıştır. Ancak Hardy ve Littlewood, Ramanujan'ın gönderdiği bazı formüllerin ispatlandığını, ama diğerlerinin ispatlanamayacak kadar zor olduklarını fark etmiş ve kendisini İngiltere'ye davet etmişlerdir.
Temiz bir şekilde başlayıp, akıcı devam eden, hikayeyi fazlasını vermeden, sıkmadan anlatan, gereksiz ayrıntılarda boğulmayan, ajitasyon yapmadan sona bağlanan ve belki de bu yüzden diğer biyografilerin bir tık altında kalan ancak vermek istediği mesajı sonuna kadar veren ve anlatmak istediği hikayeyi tam olarak anlatabilen bir film olmuş Sonsuzluk Teorisi. Akla gelen ilk biyografi filmleri A Beautiful MindThe Imitation GameCinderella Man veya The King’s Speech gibi mükemmel biyografilerin yanında biraz sönük kaldığını itiraf etmem lazım. Ama yazdığım filmler de önüne geçilmesi zor filmler. Yine de film dönemini, zorluklarını, o zamanın olaylarını alt metinde çok güzel vermiş.
Bu tarz filmleri sevmemin sebebi, var olan ve bilmediğimiz birçok değerle bizi tanıştırıyor olması. Bu filmde bunu fazlasıyla yerine getirdi. Biyografi severler kaçırmasın. Puanım, 7,0. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder