9 Haziran 2016 Perşembe

Endless Love

Endless Love ( IMDB : 6,3 )

nunnopic: Endless Love
Yine mi uyarlama? Hadi canım! Scott Spencer'ın 1979 yılında çok satan romanından aynı isimle 1981 yılında sinemaya uyarlanan film ne kadar tutmuş bilinmez ancak 2014 yılında yayınlanan günümüz uyarlaması için birkaç yorum yapmak mümkün. Aşk hikayelerinin zamansızlığını gösteren bir film, Endless Love.   

David Axelrod ve Jade Butterfield aynı lisede okumuş iki genç birbirleriyle lise mezuniyet gününde tanışırlar. David Jade’e 4 yıldır aşıktır ancak Jade’in içine kapanık ve asosyal halleri yüzünden tanışmaya çekinmiştir. Kader onların bir şekilde tanışmasını sağlar ve ondan sonra karşı koyamayacakları bir aşkın içine düşer iki genç. Ancak önlerinde koca bir engel vardır. Varlıklı bir ailenin kızı olan Jade, babasının ona fazlaca düşkün olması sebebiyle ilişkilerinin her adımında ondan hiç beklemediği tepkileri alacaktır.
Kız çok güzel ve zengin, oğlan yakışıklı ve fakir. Bütün klişeleri işlemek için ortam gayet elverişli. Ancak beklediği etkiyi veremiyor film. Neden? Kavuşamayanların hikayesinin anlatıldığı bir filmde herkes kavuşamadıklarını görmek ister değil mi? Aşk acısı çektiklerini, hasretinden yüreğinin yandığını, gözyaşlarını falan. Bunların hepsinin çok az olması filmin etkisini ortadan kaldırmış ve düz bir film haline dönüştürmüş. Oyuncuların ne kadar güzel veya yakışıklı olduğu bu gerçeği değiştirmiyor, biraz yetenek lazım.
Günümüzde benzerleri çok olan bu film uyarlandığı ilk dönemde belki izleyiciyi etkilemiş olabilir ancak şimdilerde herkes farklı olanı ve iyisini arıyor. Bu film ise onlardan biri değil. Puanım, 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder