8 Haziran 2016 Çarşamba

Love Story

Love Story ( IMDB : 6,9 )
Aşk filmlerinin kaynağı diyebilir miyiz bu film için? Yada birçok aşığın ilham aldığı bir film? Daha filmin başında sonunun ne olacağını anlatan bir filmi yine de izlemeye devam eder, hatta ondan keyif alabilir misiniz, özellikle filmin çıkmasının üstünden 46 yıl geçmişken? Herkese dokunabilen ve bunu yaparken de en klişe hikayeyi işleyen bir film, Love Story.   

Babası milyarder olan Oliver Barrett IV ile sıradan bir insan olan Jennifer Cavalleri enteresan bir şekilde birbirlerine aşık olurlar. Herkes ilişkilerine yakında biter gözüyle bakar ancak tahminler yanlış çıkar ve güzel çift evlenmeye karar verir. Ve tabii ki bu evlilik öncesi Oliver’ın ailesi onlara küçük zorluklar çıkaracaktır.
Başladığı yerde biten bir film. Ve vermek istediği mesajı, sloganını çok net veren bir film. Diyor ki; Love means never having to say you’re sorry! İzlediğim eski zaman filmlerini genellikle dönemine göre değerlendirirdim ancak bu filmi zamansız olarak nitelendirmek en doğrusu sanırım. Şu an yapılan romantik dramaların çoğundan daha iyi olan ve hemen hepsine öncü olmuş bir filmi nasıl küçümseye biliriz ki. Var olan tüm klişelerine rağmen, belki de oyuncuların samimi, doğal hallerinden dolayı, filmdeki kara kış bile üşütmüyor bizi, aksine onların aşkıyla gülümseyerek izliyoruz filmi, içimiz ısınıyor. İçerdiği dram sahnelerinde bile dozunu kaçırmayan yani her haliyle sınırlarını koruyan bir film, Love Story.
Bir efsaneyi bu kadar geç izlediğim için kendime kızıyorum. Artık bundan sonra kim bilir kaç tekrar yaparım. Sizlerde izlemediyseniz mutlaka izleyin, günümüz filmlerinde vakit kaybetmeyin. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder