13 Aralık 2017 Çarşamba

Big Little Lies

Big Little Lies ( IMDB : 8,6 )
Son zamanlarda elim sürekli dizilere gidiyor, o yüzden oturup bir türlü film izleyemiyorum. Durum bu olunca bende izlediğim diziler hakkında birkaç cümle yazayım dedim. 2. sezonu olmayacak denirken, daha yeni devam haberini aldığımız, bir kadın dizisi olarak da nitelendirebileceğimiz suç, gizem ve dram dizisi, Big Little Lies.   

Dışarıdan bakıldığında, herkesin özeneceği mükemmel hayatlara sahip olan 4 kadın Madeline, Celeste, Renata, Bonnie. Bu dört kadının çocukları aynı okula başlamıştır. Kasabaya yeni taşınan Jane’nin oğlu da aynı okula başlayacaktır. Tesadüfen karşılaşan Madeline ve Jane hiç beklemedikleri bir şekilde birbirlerinin hayatlarına dahil olurlar. Güzel evlerin arkasında yaşanan hayatlar, bu kadınların yollarını hiç tahmin etmeyecekleri bir şekilde kesiştirir.
Liane Moriarty’nin romanından uyarlanmış bir mini diziydi aslında Big Little Lies, devam kararı açıklanana kadar. Müthiş bir kadrosu var bana kalırsa. Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Zoë Kravitz ve daha önce izlediğimiz, bildiğimiz birçok isim aynı kadroda toplanmış. Kadın oyuncuların karakterleriyle ne kadar müthiş bir uyum içinde olduğunu özellikle vurgulamam gerek. Ki izlerseniz aynı şeyi sizin de düşüneceğimizden eminim. Farklı özellikler öyle güzel bir şekilde oyuncuların görünüşlerine, yeteneklerine, karakterlerine yansımış ki hayran olmamak elde değil.
Birçok Emmy ödülü alan dizi için müthiş bir soundtrack oluşturulmuş. Gerilimi sağlayan en güzel şeylerden biri müzikleriydi. Zaten bence gerilim için en önemli şey kesinlikle müzik, filmlerde de aynı şeyi defalarca söylemişimdir. Kadın dayanışması, hikayenin sürükleyiciliği zaten 7 bölüm olan birinci sezonun hemen bitmesine sebep oluyor. Aslında son bölümü izlediğimde birçok konu havada kalmıştı benim için. Yönetmen her ne kadar ikinci sezon yok dediyse de ve ikinci sezonda devam etmese de, dizinin devam ediyor olması hikaye açısından çok iyi olmuş. Umarım ilk sezondaki etkisini kaybetmeden devam edebilirler. Tavsiyedir, izleyin.
Not: Aslında dizileri böyle film gibi tek bir sayfada yazmak pek mantıklı gelmiyor bana, çünkü her bölüm farklı bir hikaye, anlatacak apayrı konular var. Ama yine de değişik bir yazı olmuş oldu ve bence fena da olmadı. Beğendiğim, kenarda biriken birkaç dizi daha var bu şekilde. Onlarında günü gelir, birkaç bir şey karalarım belki buralara. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder