31 Ekim 2017 Salı

The Circle

The Circle ( IMDB : 5,3 )
Her şeyi bilmek mükemmel midir? İstediğiniz insanın, istediğiniz şeyin nerede, nasıl, ne yaptığını bulabilmek, istediğiniz zaman istediğiniz her şeye ulaşabilmek harika bir şey mi yoksa korkutucu mu? Dave Eggers’ın aynı isimli romanından uyarlanan film, Çember, The Circle.  

Mae bir arkadaşının vasıtasıyla dünyanın en güçlü sosyal medya ve teknoloji şirketinde çalışmaya başlar. Bu hem ailesi hemde onun için çok büyük bir fırsattır. Çalışmaya başlamadan önce kendi halinde sakin bir hayatı olan Mae, şirkette hızlı bir yükseliş yakalar ancak sosyal açıdan geride kalmaktadır. Şirketin politikası ise kişisel özgürlüklerin sınırlarını zorlamaktadır. Aşırı şeffaf bir hayatı denemeye davet etmektedir. Mae ise başlarda bu hayata alışmakta zorlansa da zamanla alışır ve aldığı her karar sadece kendini değil ailesini ve arkadaşlarını da etkiler. 
İlk söylemem gereken şu ki filmin kitabını mutlaka okuyun. Hayatımda en etkilendiğim kitaplardan biri olduğunu söylemeliyim. Günümüzde herkesin kullandığı sosyal medyaya olan bakış açınızı değiştirmenize, farkındalık kazanmanıza sebep olabilecek bir kitap, aynı zamanda korkutucu da. Sonunun gerçekten gerçek olabileceğini düşünmek insanı daha da ürkütüyor. 
Filme gelecek olursak; Emma Watson’ın canlandırdığı Mae karakteri kafamda okurken kurduğum karakterle birebir örtüşse de hava da kalan bir sürü konu olduğundan kitap kadar çekemedi beni kendine film. Zaten o derece detaylı işlemeleri mümkün değil elbette ama en azından kitabı bitirdikten sonra hissettiklerimin çeyreğini hissetmek isterdim filmde. Olmadı.
Kesinlikle filmi izlemek yerine önce kitabı okumanızı tavsiye ederim. Puanım, 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder