24 Eylül 2017 Pazar

Jackie

Jackie ( IMDB : 6,8 )
Bir ölümün perde arkasını izlemenin nasıl olacağını düşünmemiştim hiç. Yaşanmış bir olaydan uyarlanan, belgesel tadında bir filmi bu kadar gerçekçi hale dönüştürebilmenin en büyük payı baş rol oyuncusunda elbette. Natalie Portman’ın kusursuz bir performans sergilediği film, Jackie.   

1963 yılında Amerika Başkanı John F. Kennedy karısının yanında ve tüm halkın önünde bir suikasta kurban gitti. Yaşanan olayların ardından yasını tutamadan halkın ve çocuklarının karşısında dimdik durmak zorunda kalan First Lady Jacqueline Kennedy’nin suikast günü ve cenaze hazırlıkları sırasında yaşadıklarını, o zamanlar röportaj verdiği bir dergiden alıntılanarak izliyoruz.
Film, 88. Akademi Ödüllerinde 3 dalda aday gösterilmişti. Ki bu adaylıklardan bir tanesi de en iyi kadın oyuncu ödülüydü. Kesinlikle kazansaydı hakkıyla almış olurdu Natalie Portman, zira muhteşem bir oyunculuk sergilemiş ve tüm filmi 100 dakika boyunca mükemmel bir şekilde sırtlayıp götürmüş. Kendisi, filmi izledikten sonra merak edip First Lady’i incelememe sebep olmuş ve bu kadar örtüşen bir performans sergilemesine şaşırmamı sağlamış bir oyuncu. Aslında çokta şaşırmamak lazım, çünkü Natalie Portman her rolünde aynı şeyleri söylememizi bir şekilde sağlıyor.
Şaşırmama sebep olan bir diğer şey ise genel olarak herkesin Natalie Portman’ı beğenmesine rağmen film için aynı şeyi düşünmemesi oldu. Bense aksine bu kadar güçlü duran bir kadını, yaşadığı olayların arkasında, kendi düşünceleriyle izleyebildiğim için mutlu oldum. Hikayenin donuk ve ağır ilerleyen hali, tüm o bürokrasiyle örtüşünce hiçte soğuk ve sıkıcı gelmedi bana. Aksine, ölümün verdiği o travma ve duygu yoğunluğunu daha iyi hissetmemi sağladı.
11.22.63 mini dizisini izlemeye başlamış ancak bir türlü bitirme fırsatını bulamamıştım. Orada daha çok suikastın öncesine odaklanıyordu hikaye. Ama bu filmden sonra ilk işim o diziyi bitirmek olacak. Bana kalırsa bu film bir kadın baş rolün olduğu, ki bu tarz filmlere çok sık rastlamıyoruz, muhteşem bir filmdi. Puanım, 8,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder