19 Eylül 2017 Salı

Dunkirk

Dunkirk ( IMDB : 8,4 )
Kendini kapana kısılmış, çaresiz gibi hissettirebilen filmleri çekebilmek maharet ister. Büyük beklentilerle vizyona giren filmin, bu beklentileri yaratmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi elbette yönetmen koltuğunda Christopher Nolan’ın oturuyor olması. Bunun dışında hikayenin de elbette önemi var ama o müthiş oyuncu kadrosu da filme çeken en büyük etkenlerden. İşte her şeyin mükemmel bir araya geldiği film, Dunkirk.   

2. Dünya Savaşının en önemli olaylarından biridir, Dunkirk tahliyesi. Arka tarafında deniz, diğer üç yanında düşman olan İngiliz ve müttefik askerleri, düşman saldırısına karşı çaresizdir ve adeta kapana kısılmıştır. Canlarını kurtarabilmek ve kendi topraklarına ulaşabilmek için insanüstü bir çaba sarf ederek her yolu denerler. 
Üç farklı zaman diliminde geçiyor film; 1 hafta, 1 gün, 1 saat. Ve bu farklı zaman dilimlerinde havada, denizde ve karada bulunan farklı askerlerin kurtulma, kurtarma hikayeleri anlatılıyor. Zaten film daha başlarken şok edici, korkutucu bir sahneyle başlıyor. Ve gerilimi daha ilk dakikadan hissettiriyor. Kadın oyuncunun yer almadığı filmde yer alan erkek oyuncular ise yıldızlar geçidi gibi. Mark Rylance, Tom Hardy, Cillian Murphy… En sevdiğim üç ismin bir araya gelmesi bile benim bu filmi mutlaka izlememi gerektiriyordu. Ve yine harikalardı.
Bu filmle ilgili en sevindiğim kısımlardan bir tanesi de filmi sinemada izleyebilmiş olmam. O gerilimi eminim evde televizyon yada bilgisayar ekranından hissedebilmem mümkün değildi. Büyük beğeni toplayan filmi sizlerde mutlaka izlemelisiniz. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder