19 Eylül 2017 Salı

Doctor Strange

Doctor Strange ( IMDB : 7,6 )
Fantastik, aksiyon, macera! Yıllar yılı hafızalara kendini Sherlock olarak yerleştiren Benedict Cumberbatch, ne kadar yetenekli, kılıktan kılığa girebilen bir oyuncu olduğunu ve karizmasını yeniden gözler önüne seriyor. Ve benim için, filmde aralarda derelerde görünen Rachel McAdams ise filmin en güzel yanlarından biri oluyor. Pek tarzım olmasa da beğenerek izlediğim bir filmde sıra, Doctor Strange.   

Stephen Vincent Strange başarılı bir cerrahtır. Ancak geçirdiği ağır bir trafik kazası sonucu ellerindeki sinirler zarar görür ve hayatta damarlarından biri olan mesleğini yapamaz hale gelir. Kendini tedavi edebilmenin yollarını arayan Strange, Tibet’te Ancient One isimli bir büyücünün onu tedavi edebileceğini öğrenir ve soluğu Tibet’te alır. Sadece mesleğini yeniden yapabilmeyi ümit eden doktor, istediklerinden çok daha fazlasına kavuşacaktır.
Marvel, Marvel, Marvel… Guardians of the Galaxy, Ant-Man, Avengers, Captain Amerika, Spider Man… Bunca harika filmin yaratıcılarının elinde bana kalırsa en sönük kalmış yapımlardan biri olsa da, yine de kendini izletmeyi ve seyirciyi 115 dakika boyunca kendine bağlamayı başarıyor. Filmin kostümlerine, renklerine ve tabii ki oyunculuklarına söylenecek laf yok ancak sanki herkes çok erken çözebiliyor filmin gidişatını. Haliyle buda filme eksi olarak geri dönüyor. Karakterin birden bire mucizeler yaratan birine dönüşüyor olması, zaten biz bu filmi bunun için yaptık diye fazla bağırıyor. Belki de ben artık biraz şaşırmak istiyorumdur. 
Birçok filmin farklı yanlarının bir araya getirildiği bu filmin en iyi yanı sanırım Benedict Cumberbatch‘i doktor olarak azıcıkta olsa izleyebilmekti. Ne harika adam ama. Film de onun sayesinde kalkmış ayağa. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder