29 Ocak 2017 Pazar

Kardeşim Benim

Kardeşim Benim ( IMDB : 6,1 )
Dramların en klişesiyle karşınızda olan bir Türk filmi daha. Ama bu sefer işi abartmışlar birazcık. Sonuna kadar alışılmış bir klişeyle ilerleyen film, sonunda ufak sürprizler yapıyor. Geçtiğimiz sene, oyuncu kadrosu sebebiyle belkide, uzunca bir süre gündemde olan bir film, Kardeşim Benim.  

Kardeş olan Hakan ve Ozan uzun zamandır bir araya gelmemiştir ve araları oldukça açıktır. Birbirlerini uzaktan takip etseler de yüz yüze geldiklerinde kanlı bıçaklı olan iki kardeşi babalarının cenazesi bir araya getirir. Babalarını gömdükten sonra her şeyin tekrar eski haline döneceğini düşünseler de hiçbir şey düşündükleri gibi olmaz. Babaları bir vasiyet bırakmıştır. Vasiyetin gerçekleştirmek için bir yolculuk yapmaları gerekmektedir ve yine babaları yüzünden mecburen aynı arabayla seyahat zorunda kalırlar. Yolculukları sırasında ise farklı bir yol arkadaşları daha olur.
Filmin en eğlenceli taraflarından biri bence, babalarının düğün şarkıcısı olması sebebiyle vasiyetin de içinde bulunduğundan, bol bol müzik olması. Murat Boz’u düğün şarkıları söylerken dinlemek keyifli. Burak Özçivit her zamanki kasıntı tavrıyla kamera karşısında. Aslı Enver ise tüm içtenliğiyle, o sıcak gülümsemesiyle filmin en güzel yanlarından biri. Bu film için daha fazla ne söylenir bilmiyorum ama Türk filmleri içerisinde standart bir film desem sanırım nerelerde olduğunu anlayabilirsiniz.
Çokta farklı şeyler beklemeden izleyenler için film, keyifli bir aile sineması. Gerçek bir sinema izleyicisini ise tatmin etmesi oldukça zor. Puanım, 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder