14 Ocak 2017 Cumartesi

Trumbo

Trumbo ( IMDB : 7,5 )
‘Tarih tekerrürden ibaret.’ diye boşuna söylememiş atalarımız. Sektör veya konu hiç fark etmez. Kendinden olmayana yapılan şiddet, yıldırma politikası, baskı… Film 1950′ler de geçmesine rağmen bugün yaşadıklarımızda hala aynı maalesef. Ama bu filmden çıkarılacak sonuçlar olması da alınabilecek en güzel örneklerden biri. 2015′in biyografi filmlerinden, Trumbo.   

Senaryo yazarı Dalton Trumbo’nun başı çektiği ve onunla birlikte 9 Hollywood isminin de içinde olduğu Hollywood 10′lusu, yaşadıkları şartlardan memnun olmakla birlikte, Amerika’da o zamanlar var olmaya başlayan komünizm akımını desteklemektedir. Ülkede karışıklık çıkarmak istediklerini düşünen antikomünistler tarafından, baskı ve zorlamayla sektörden silinmeye çalışırlar. 
Farklı aile yapılarının, farklı vicdan muhasebelerinin, yılların verdiği olgunluğun, yaş almanın, inanmanın en güzel örneklerini bir dönem filminde izlemek şahaneydi. Her detayıyla. Biyografilere ayrı bir sempati beslemem bir yana, yine de diğer dönem filmlerinin etkileyiciliğini bu filmde yakalayamadım maalesef. Sıkılmadım filmi izlerken kesinlikle. Çünkü geçen zamanla birlikte hikayede sürekli farklı bir yere gidiyor ve kendinizi kaptırıyorsunuz. Ama nedense bir şey eksikti, o da neydi bir türlü bulamıyorum.
Filmin en güzel taraflarından biride verdiği mesaj. Ne kadar zorlanırsan zorlan, bir şeye inanıyorsan ondan asla vazgeçme. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder