7 Temmuz 2016 Perşembe

Me Before You

Me Before You ( IMDB : 7,7 )
Kitap uyarlaması filmlerin çokluğunun içinden sıyrılmayı başarabilmiş, karakterleri ile güldürmeyi başarabilen ve romantizmi sonuna kadar hissettirirken aynı zamanda aşırı dozda verdiği dramla da sizi bağlayan bir film, Me Before You.   

Mükemmel bir hayatı varken geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatına felçli bir şekilde devam etmek zorunda kalan Will Traynor, 180°’lik bu değişim karşısında agresif ve kaba bir insana dönüşmüştür. Gelen tüm bakıcıların bir şekilde istifa etmelerine sebep olmuştur. Ta ki Lou Clark’a kadar. İkisi başlarda birbirlerinden hoşlanmazlar ancak birbirlerine tahammül etmek zorunda kalırlar ve bununla birlikte birbirlerini tanımaya başlarlar.
Süresi itibariyle de zaten zorlamayacağını düşündüğüm film, düşündüğümün aksine klasik romantik filmlerden ayrılıp, içine komedi serpiştirilen, karakterlerin mükemmel uyumu ve rollerini harika sergilemeleriyle, kostümleriyle, sahneyle, dekorlar, renklerle beklentimin çok üstünde keyifli bir 110 dakika geçirmemi sağladı. Emilia Clark’ı Game of Thrones’tan değilde sosyal medyadan yani en doğal halleriyle tanıyan ben, sanki filmde kendini oynuyormuş gibi hissettim. Sam Claflin’i ise en son Love, Rosie’ de izlemiş ve o filme bayıldığımdan kendisine de bir sempati duymuştum. Yabancı bir ismi değilde kendisini görmek ve bambaşka bir şekilde izlemek hoşuma gitti.
Renkleri muhteşem olan bu filmi değişik bir romantik drama arayışında olanlar kaçırmasın derim. Puanım, 7.0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder