11 Temmuz 2016 Pazartesi

All Roads Lead to Rome

All Roads Lead to Rome ( IMDB : 4,8 )
90 dakikalık kısa bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Hem de İtalya / Roma manzaralı! İtiraf ediyorum; tesadüfen denk geldiğim bu filmi izleme sebebim sadece İtalya’da geçiyor oluşuydu. Ve beni bir gram bile pişman etmedi bu konuda. Sex and The City’den tanıdığımız Sarah Jessica Parker’ın baş rolde olduğu manzaraya doyuran bir film, All Roads Lead to Rome, Roma’da Aşk Başkadır.   

New York’lu Maggie, kızı Summer’ı, belalı sevgilisiyle olan sorunları yüzünden, yanına alıp gençlik yıllarını geçirdiği Toskana’ya gitmeye karar verir. Kızının problemli halleri ona her ne kadar sorun çıkarsa da yola geleceğine inanmaktadır. Toskana’ya vardıklarında gençlik aşkı Luca ile karşılaşırlar. Luca’nın annesi Carmen’in sevgilisiyle gizli evlenme planını duyan Summer, bu şekilde New York’a dönebileceğini düşünür ve onunla birlikte kaçmaya karar verir. Maggie ve Luca’nın da onlarının peşine düşmesiyle yol hikayemiz başlar.
Her ne kadar geçen senenin filmi olsa da ülkemizde daha birkaç ay önce vizyona girmiş film, kaç salonda girdi o kısım muamma. Konu açısından yavan gelebilecek bir film. Fazlasıyla tahmin edilebilir bir hikaye olması hevesinizi kırabilir ancak emin olun bir şekilde sizi bağlıyor. Ve bunu muhteşem İtalya manzaralarıyla yapıyor. Zaten bu hikaye durağan işlenseydi 5 dakika oturup izlemeye değmezdi film ama yol boyu uğradıkları yerler, geçtikleri yollar 90 dakika boyunca oturup izlettiriyor size filmi.
Belki çok bir şey vermiyor film size ama aldığı puanı da hak ettiğini düşünmüyorum. Sırf manzaraların hatırına biraz daha yüksek alabilirdi. Puanım, 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder