6 Mayıs 2020 Çarşamba

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

The Guernsey Literary and Potato Pie Society ( IMDB : 7,4 )


Yine sıcacık bir dönem filmiyle geldim. Bu sefer bir Netflix filmi. Ve Annie Barrows'un aynı isimli 2008 yılında yazdığı romandan uyarlanmış film. Tamamen bilinçsizce açıp izlemeye başladığım film adıyla da şahsına münhasır, Edebiyat ve Patates Turtası Derneği.





1941'de Alman işgali sırasında Guernsey Adası'nda ilan edilen sokağa çıkma yasağında, sokakta yakalanan dört arkadaşın, o anın getirdiği stresle kurduğu Edebiyat ve Patates Turtası Derneği, yasak zamanı bu dört arkadaşın hayata tutunmasını sağlayan bir kurtarıcı olmuştur. Dawsey kütüphaneden aldığı bir Charles Lamb kitabının Juliet Ashton'a ait olduğunu görür. Adada sevdiği yazar Charles Lamb'ın Shakespeare'den Hikayeler kitabı olmadığından Dawsey, Juliet'e bir mektup yazar. Kitap yazarı olan Juliet bu mektup karşısında şaşırır. Kendi hayatında da büyük kayıpları olan Juliet, Dawsey'nin mektup arkadaşlığından ve anlattıklarından çok etkilenir, Guernsey Adası'na derneği ve yaşananları yakından görmeye gider.

Küçücük bir adada yaşanan tradeji, hikayeyi öğrendikçe altından çıkan olaylar, günümüz halindeki hikayenin bir ayrı naifliği, Michiel Huisman'ın ayrı karizması.. Aslında çok tahmin edilebilir bir film gibi görünüyor, ki bir bakıma da öyle ama hikaye açısından içinde sürprizleri de barındırıyor film. Kısacası her karakter açısından dolu dolu hikayesi olan film.

Bir netflix olduğunu söylemiştim, platformdan izleyebilirsiniz filmi. Ki bence mutlaka izleyin. Puanım, 8,0.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder