30 Nisan 2020 Perşembe

Little Women

Little Women ( IMDB: 7,9 )


Uzun, çok uzun bir aranın ardından, filmlerime mecburi dönüş yapmış oldum. Malum karantina günlerinde, eski formumu yakalamam bana da iyi geldi. Güzel filmlere de denk gelince karantina pek etkilemedi. Bilen bilir, dönem filmlerinin hayranıyım. çoğu birbirine benzese de, her yeni gün, önüme yeni bir dönem filmi koysalar ben yine de izlerim. Benim gibi dönem filmlerine aşık film severlere ilaç niyetine mükemmel bir film, Little Women, Küçük Kadınlar.





Louisa May Alcott'un romanından uyarlanan film, Meg, Jo, Beth ve Amy isimli dört kız kardeşin hayatlarını konu alıyor ve bunu anlatırken aslında hikayede de yazar olan Jo'nun gözünden hikayeyi izlememizi sağlıyor. Erkek gibi olmayı, kendi ayakları üzerinde durabilmeyi isteyen Jo, çevresinde dolanan aşk hikayeleri, kız kardeş çekişmeleri ve aile dramları filmin konusunu oluşturuyor.



Bir dönem filminden bekleyebileceğiniz her şey var filmde. Fakirlik, zenginlik, aşk, arkadaşlık, kız kardeş ilişkileri, anne ve babanın kendine özgü hikayesi ve tabii ki güzel elbiseler ve balo dansları.. Standart hikayeymiş gibi gösteriliyor tüm bunlar ve klişeye bağlayacak diye düşünüyorsunuz ama sonuna kadar, öyle düşündüğünüz her anda sizi şaşırtıyor. Beklemediğiniz karakterlerden çok güzel sahneler çıkıyor. Jo ve Laurie'nin deli dolu halleriyle eğleniyor, karakterlerin her yaşının verdiği farklı ruh hallerini izlerken gerçekten keyif alıyorsunuz. 

Her karakter için dolu dolu hikayesi olan filmin kitabını da merak ediyor insan haliyle. 1868 ve 1869 yıllarında 2 bölüm halinde yayınlanmış kitap ve arkasından 2 devam kitabını daha yazmış yazar, ilgilenenlere duyurulur. Benim için bu film uzun film arasından sonra ilaç gibi geldi diyebilirim. Puanım 8,0.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder