8 Haziran 2019 Cumartesi

Organize İşler - Sazan Sarmalı

Organize İşler - Sazan Sarmalı (IMDB: 6,0)


Çok, çok uzun bir aradan sonra buraların tozunu bir alayım dedim. Geri dönüş yerli bir filmle, hatta bizi, daha vizyonda olmasına rağmen, internetten izleyebilme fırsatı verdiği için şaşırtan bir filmle yapıyorum. Serinin ilk filminden sonra, izleyicilerde büyük merak uyandıran, kimini tatmin eden ama çoğunluğunda hayal kırıklığı yaşatan bir Yılmaz Erdoğan filmi, Organize İşler - Sazan Sarmalı.




Yilmaz Erdogan and Bensu Soral in Organize Isler: Sazan Sarmali (2019)

Asım Noyan, İstanbul'da organize işlerine tam gaz devam etmektedir. Ama koca İstanbul'un tek sahibi o değildir. Koca Asım Noyan'ın kızı tam evleneceği gün, müstakbel eşi başka bir çete tarafından dolandırılır. Nazlı, Bahadır'ı ne kadar babası ile tanıştırmak istemese de dolandırıldıktan sonra tanıştırmaya mecbur kalır. Bir tarafta Sarı Saruhan, diğer tarafta Asım Noyan bu sazan sarmalını çözmeye çalışırken, Nazlı'da babasını bu işleri artık bırakması için ikna etmeye çalışır.

Kaçma kovalama hikayesinden çok, baba kız ilişkisini anlatan duygusal bir filme dönüşmüş dersem yanlış olmaz sanırım. İlk filmin üzerinden çok zaman geçti ve herkes için artık yeri bambaşka bir filme dönüştü Organize İşler. Belkide o yüzden ikinci filmde çoğu izleyiciyi tatmin etmedi. Bende onlardan biriyim. Duygusal filmlere aşık biri olarak, bu filmde onu beklemediğimden belki de, daha çok aksiyon, daha çok komedi istedim. Ama komediyi geçtim, neredeyse ağlayacağım sahneler vardı. 

Genel olarak, izlemeyin, çok kötü bir film diyemem ama ilk filmi düşünüp, aynı etkiyi yakalayacağınızı da hayal etmeyin derim. Puanım, 6,0.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder