28 Ocak 2018 Pazar

Megan Leavey

Megan Leavey ( IMDB : 7,1 )
Hikaye yakın zamanda bizimde yanı başımızda gerçekleşen Irak Savaşından bir parça. Köpeklerin her zaman can dostlarımız olduğunu biliyoruz. En zor zamanlarda da bizim için yapmayacakları şey olmadığını, evinden uzak, hiç tanımadığın bir yerde hiç tanımadığın insanlarla birlikteyken, bir köpekle nasıl bütün olunabildiğinin gerçek hikayesini izliyoruz, Megan Leavey, Sadakat Yolunda.   

Hayatının çok zor bir döneminde karşısına çıkmış bir fırsat sonucu asker olmaya karar verir Megan Leavey. Kampta zorlu eğitim süreçlerinden geçer. Bu hayatının zorlu sürecinde hayata tutunmasını sağlayan kamptaki Rex isimli köpek olur. Rex agresif bir köpektir ve bombanın yerini tespit etmek üzere eğitilmiştir. Megan zorda olsa Rex ile arasındaki bağı geliştirir ve Irak’a savaşa bir ekip olarak gönderilirler. Çok zor şeyler yaşayan ikili Irak’tan dönerken, Megan değişmiş ve artık sevmeyi öğrenmiştir. Ancak Rex’in görevi daha bitmemiştir. İkilinin ayrılmasıyla Megan, Rex için zorlu bir savaş daha vermek zorunda kalır. 
Bu hikayenin en güzel yanı, izlerken gerçek olduğunu bilerek izlemek. Bu bağ gerçekten kurulmuş, savaş anında gösterilenler gerçekten yaşanmış, bir kadın olarak Megan tüm bunları yapmayı göze alabilmiş. En etkileyici kısımları bunlar zaten filmin. Onun dışında Kate Mara’nın filmde en çok verilmesi gereken duyguyu tüm donukluğuyla yok etmesi, köpeğin ondan daha duygusal oynuyor olması en büyük eksilerden tabi. 
Biyografi filmlerini genelde severim ancak bu filmle ilgili nedense fazla övgü dolu şeyler söyleyemeyeceğim. Tesadüfen denk geldiğim ve muhtemelen kendim özellikle açıp da izlemeyeceğim bir filmdi. Puanım, 6,0.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder