19 Ocak 2018 Cuma

Gifted

Gifted ( IMDB : 7,6 )
Chris Evans’a yakışmayan tek bir rol var mı, söyleyin bana? Romantik bir aşık, süper kahraman, harika bir ebeveyn.. Her rolün altından o müthiş karizmasıyla kalkabiliyor dersek yalan olmaz sanırım. Farklı bir filmle yine karşımıza çıkan oyuncu küçük partneriyle birlikte göz dolduruyor. Dokunaklı bir film, Gifted.   

Bir zamanlar üniversitede çalışan Frank, kız kardeşi Diane’nin intihar etmesiyle yeğeni Mary’nin bakımını üstlenir ve bambaşka bir hayat yaşamaya başlar. Annesi matematik dehası olan Mary, tıpkı annesi gibi yaşıtlarından çok farklı bir çocuktur ve okula başladığı an öğretmeni tarafından bu farklılığı fark edilir. Anneanne Evelyn’in kulağına Mary’nin bu yeteneği gider ve kızı için gerçekleştiremediklerini torunu için gerçekleştirmek ister. Bu imkanları sağlayabilmek içinde kendi oğlu Frank’e dava açar. Birbirine çok bağlı olan Mary ve Frank’in mahkeme süreci boyunca yaşadıkları ilişkilerini oldukça zorlayacaktır. 
Film boyunca sinir olduğum bir sürü karakter oldu. İlki Mary’nin öğretmeni Bonnie. Bir öğretmen olarak kızın dehasının harcanmamasını istiyor, anlayabiliyorum ama ebeveyni istemedikçe kendi başına bir şeyler yapmasını anlayamıyorum. İkincisi ise tabii ki anneanne Evelyn. Kızı Diane ile hikayelerinin bir kısmını çok üstü kapalı öğreniyoruz filmde. Mahkeme kısımlarında bazı konular fazlaca geçiştiriliyor. Buda konuyu kavramamızı engelliyor. Ama yine de Evelyn’e sinir olmamıza engel olamıyor. Mükemmel olmasa da kurulu bir düzenleri ve mutlu bir hayatları olan Frank, Mary ve komşuları Roberta’nın hayatları karıştıkça, elinizde değil, bu karışıklığa sebep olan herkese kızıyorsunuz.
Mckenna Grace. Evet bu filmde Chris Evans harika ama onun kadar harika olan bir diğer isimde Mckenna Grace. Böyle ukala ve gıcık bir tipe dönüşebilecek bir rolü tatlılığıyla ve yeteneğiyle sempatik bir hale dönüştürmüş. Octavia Spencer’ın da dahil olduğu bu dram filmini kaçırmayın derim. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder