29 Ağustos 2017 Salı

İkinci Şans

İkinci Şans 
Türk filmlerinden devam ediyoruz. 2016 yılında vizyona giren ve baş rollerinden dolayı adından söz ettiren film aslında klasik bir aşk hikayesini anlatıyor. Her ne kadar mutlaka izleyin dedirtmese de, denk gelince yine de kendini seyrettiren film, İkinci Şans.   

Matematik öğretmeni Yasemin ve et lokantası sahibi Cemal istemedikleri bir şekilde tanışmak zorunda kalırlar ve bu tanışma ikilinin birbirleri hakkında çok kötü fikirler edinmesine sebep olur. İkisi de ilk eşlerinden boşanmıştır ve Yasemin’in bir kızı, Cemal’inde bir oğlu vardır. İkilinin çocukları birbiriyle ilgilenirken, mevzuya anne ve babaları dahil olur. Aslında çocukları için ettikleri kavgalar birazda kendi hayatlarından aldıkları hınçtır.
Bir aşk filmi çekilecekse Türkiye’de, maalesef klişelerde boğuluyoruz. Sanırım elimizden daha iyisi gelmiyor. On yılda bir iyi film çıkıyor, bizlerde onunla yetinmeye çalışıyoruz. Hal böyle olunca çok kötü olan filmlerin yanında İkinci Şans gibi filmler idare eder kalıyor ve izleyin diyoruz. Çünkü yıllarca daha iyisi gelmeyecek bu tarzda, biliyoruz.
Yıllarca Asmalı Konak’ta severek izlediğimiz ikili Nurgül Yeşilçay ve Özcan Deniz filmin adını bir ironi yaparcasına İkinci Şans koymuş. Yaşlanmış halleriyle onları tekrar bir arada görmek güzel. Nurgül Yeşilçay’ın güzelliği gün geçtikçe artıyor zaten ama Özcan Deniz, bunca sene geçmesine rağmen oyunculukta bir gram değişmemeyi nasıl başarıyor sormak lazım.
Bu filmi özellikle açıp izlemedim, televizyonda denk geldim. Zaman geçirmek için mükemmel, sıkmıyor ve çokta vaktinizi almıyor. Puanım, 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder