15 Aralık 2016 Perşembe

Fantastic Beasts and Where to Find Them

Fantastic Beasts and Where to Find Them ( IMDB : 7,8 )
Harry Potter hayranlarının yada onların tabiriyle ‘PotterHead’ lerin çılgınlar gibi beklediği film sonunda yaklaşık bir ay kadar önce vizyona girdi. Büyük umutlarla gidenler için belki bir hayal kırıklığı belki de yeni maceraların kapısını açan filmin çok farklı yorumlar aldığı aşikar. Ortalama bir Harry Potter izleyicisi olarak elbette benim de fikirlerim var. İşte herkesin merakla beklediği film,  Fantastic Beasts and Where to Find Them, Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?.   

Newt Scamender, Hogwarts’ta okumuş ve ‘Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerede Bulunurlar?’ isimli kitabını Harry Potter’ın onu okumasından tam 70 yıl önce yazmış, büyü bakanlığında çalışan bir büyücüdür. Filmde ise kaşif Newt, New York’ta büyü dışı olarak nitelendirilen, bir bavul dolusu fantastik canavarı yani Muggle’ıyla birlikte bir maceraya çıkıyor.    
Bütün seriyi izlemiş olmama rağmen hiç Harry Potter filmileriyle ilgili bir şeyler karalamamış olduğumu fark ettim. En kısa zamanda telafi etmek şart oldu. Neyse ki bu filmin seriyle hiç bir alakası yok ve gönül rahatlığıyla bağımsız bir filmmiş gibi devam edebilirim. Açıkça belirtelim, eğer içinizde daha önce hiç Harry Potter izlememiş olanlar varsa, anlayamam yada diğer filmleri izlemedim ‘spoiler’ olmasın gibi fikirler kesinlikle geçmesin aklınızda. Açıp rahat rahat izleyebilirsiniz. Harry Potter’la ilgili herhangi bir şeye kesinlikle rastlamayacağınız bir film. Bu konuda hayranlarını belki büyük bir hayal kırıklığına uğratmış olsa da zaten Harry Potter’sız bir Harry Potter filmi olmayacağından daha güzel olmuş diyebiliriz. Ama ne yalan söyleyim insan bir Hogwarts’ı görmek istiyor. Ama onun kıtalar ötesinde meydana gelen bu olaylarda tanıdık olarak sadece muggleları ve arada bir defa denk gelen Dumbledore’u duyabiliyoruz.
Harry Potter’ın o aksiyon dolu sahnelerini beklemedim desem yalan olur bu filmde de. Her ne kadar varsa da o tarz sahneler, belki karakterlerin o üzerilerinde eğreti duran rollerinden belki de tamamen filmin kendi havasından aynı etkiyi veremedi bana. Film güzel değil mi? Elbette güzel, tabi seriden tamamen bağımsız değerlendirildiğinde. Yine de çoğu insan için hayal kırıklığı olacağını düşünüyorum. Puanım, 7,0. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder