16 Aralık 2016 Cuma

Everest

Everest ( IMDB : 7,1 )
Bu soğuk, karlı kış günlerinde sizi biraz daha kara boğmak, soğukla dondurmak istiyorum. En sevdiğim tür olan biyografi filmlerinden biriyle devam ediyorum ve sizi dünyanın en büyük, en yüksek sıra dağlarından en yükseğinin zirvesine, dünyanın en yüksek zirvesine doğru bir maceraya çıkarıyorum, Everest.  

İki ayrı dağcı ekibi, Everest’e tırmanmak için yola çıkmıştır. Herkesin geride bıraktığı ayrı hikayeleri, zirveye ulaşabilmek için ayrı amaçları vardır. Ancak dünyanın en yükseğine tırmanmak o kadarda kolay değildir. Hele birde hava koşulları beklenilenden fazla zorluyorsa. 1996 yılında Everest’te meydana gelmiş gerçek bir hikayeden konusu alınan film, dondurucu bir hayat mücadelesini anlatıyor.
Biyografi filmlerinin en acı tarafı, filmin sonunda gerçek hikayenin anlatıldığı kısım oluyor sanırım. Olayların en doğru kısımlarının, rakamlarıyla ve hatta fotoğraflarıyla anlatıldığı en gerçek an. Filmlerde genel olarak kurmaca diye izlediğimiz hikayelerin gerçek olabileceğini düşünmek aklımıza gelmiyor. Hele ki bu filmde, dağcıların geride bıraktığı ailelerine en çok için acıdı. Sürekli haber alamamak, dolaylı yoldan iletişime geçebilmek ve ulaşmak, yanına gitmek istese de ulaşabilecek bir yolunun olmaması en kötü tarafı. Oynayan oyuncular, geride kalan aileyi canlandıranlar değil belki ama dağcılar kesinlikle mükemmeldiler. Everest’in soğuğunu bizlere geçirmeyi başardılar. Ve onların iletişimini sağlayan Helen karakterini canlandıran Emily Watson, kesinlikle duyguyu seyirciye en net geçiren oyunculardan biriydi.
Çok fazla söze gerek yok. Biyografi filmi sevenlerin zaten bu filmi kaçırmayacağını düşünüyorum. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder