16 Kasım 2016 Çarşamba

Nadide Hayat

Nadide Hayat ( IMDB : 6,5 )
Bu aralar Türk filmlerinde kendi açımdan en verimli zamanları geçiriyorum diyebilirim. Arka arkaya gelen, merakla beklediğim yeni filmlerin yanı sıra, yine yeni sayılabilecek filmlerde de, beklentim düşük olmasına rağmen ‘Türk Filmleri’ çerçevesinde iyi filmlerle karşılaşmam benim için büyük sürpriz oldu. Bahsedeceğim filmin bu kategoriye girmesinin en önemli sebebi belki Çağan Irmak filmi olması belki de Demet Akbağ, Yekin Dikinciler gibi şahane oyuncuların kadroda bulunması olabilir. Her neyse, biz iyisi mi ender bulunan bu güzel Türk filminin tadını çıkaralım, Nadide Hayat.   

Nadide 30 yıllık eşini zamansız kaybetmiştir. O zamana kadar eşiyle doldurduğu hayatında, eşi gidince büyük bir boşluk olur. Çocuklarının onun için endişelendiğini hisseden Nadide kendine uğraşılar bulmaya çalışır ancak bulduğu her şey geçici birer heves olarak kalır. Tesadüfen karşılaştığı bir haberde ‘Öğrenci Affı’ çıktığını öğrenir ve seneler önce evlenmek için dondurduğu okuluna yeniden başlamaya karar verir. Zaman değişmiş, Nadide yaşlanmıştır. Yeniden okul sıralarına dönmek onun için hiçte düşündüğü gibi kolay olmayacaktır.
2014′te Unutursam Fısılda’yla beğenileri toplayan Çağan Irmak, 2015′te de farklı bir konuyu ele alıp yine kendi kalitesini göstermeyi başarmış. Şimdilerde ise Benim Feridun isimli filmi vizyonda. Sırf yönetmenin başarısından değil tabii ki bu filmlerin güzel olmasının sebebi. Her filmin içini dolduran şahane oyuncu seçimleri en önemli faktör burada. Tıpkı bu filmde olduğu gibi. Nadide rolüne Demet Akbağ’dan daha çok yakışacak bir başka ismi düşünemiyorum bile. O anaç rolünün yanında biraz da deli kadın olmayı başarabilen ve rolün her yönünün hakkını verebilen kaç oyuncu çıkabilir ki? Diğer rollerde de rolün hakkını veren oyuncularla film alıp başını yürümüş ve tam bir aile komedisi çıkmış ortaya.
Komedi olarak kahkahalar attırmıyor olabilir. Ancak bence çok tadında. Bu filmi tanımlayabilecek kelime ‘Naif’ olabilir sanırım. Türk filmleri açısından nadide bir film. Puanım, 7,0. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder