16 Kasım 2016 Çarşamba

İkimizin Yerine

İkimizin Yerine ( IMDB : 6,0 )

nunnopic: İkimizin Yerine
Türk filmleri içinde son zamanlarda merakla beklenen ve gösterime girdiği andan itibaren ortalığı kasıp kavuran bu filmle ilgili söylenebilecek en önemli şey belki de bir aşk hikayesinden çok daha fazlası olduğu. Güçlü kadrosu ve rüşdünü ispat eden isimleriyle, ismini son zamanlarda sıkça duyduğumuz film, İkimizin Yerine.   

ikimizin yerine ile ilgili görsel sonucu
Çiçek küçük bir kasabada yaşamaktadır. Ailesinin, hatta daha çok annesinin kendine dayattığı hayatı yaşayan, aslında yüksek sesle bundan şikayetçi olmasa da, içinde artık çizgilerinin dışına çıkmak isteyen bir kızı barındıran Çiçek üniversiteye hazırlanmaktadır. Sınıflarına yeni gelen Edebiyat öğretmenine fark etmeden tutulan Çiçek, her ne kadar kendini engellese de ona aşık olmaktan kendini alamaz. Ancak bu hikayenin hiç bilinmeyen yönlerinden Çiçek’inde haberi yoktur.
Bir aşk hikayesinden çok bir aile dramını anlatıyor diyebiliriz İkimizin Yerine için. Bu anlamda dolu dolu aşk hikayesi bekleyen izleyicilerin heveslerini kursaklarında bırakacaktır. Daha çok Çiçek ve annesi Ülkü’nün hikayesi diyebiliriz. Bu noktada kırmızı çizgiyi çekiyorum ve daha ileri gitmiyorum ki filmin sürprizli yanı bozulmasın. 
126 dakikalık filmin ilk yarısı gerçekten içinizi baysa da ikinci yarıda hareketlenen hikayeyle filmin sonunun nasıl geldiğini anlamıyorsunuz. Zaten ikinci yarıyı hikayenin sonunu tahmin etmeye çalışarak geçirdiğinizden film o açıdan da daha eğlenceli hale geliyor. Filmin benim için en güzel taraflarından biri de, çoğu filmde gösterilen ‘genç kızların toz pembe dünyası’ kurgusundan çıkıp gerçek dünyayı yansıtmış olması. Her ne kadar Serenay Sarıkaya’da böyle bir tiplemeyi görmeye alışık olmasak da altından kalkmayı başarmış. Zerrin Tekindor’sa despot ve kuralcı anne haliyle filmin zaten büyük bir kısmını sırtına yükleyip götürüyor. Bu iki isim dışında yan rolleriyle de dolu dolu bir film olduğunu söylemeden geçemem.
Filmin ilk yarısını gözardı edebilirsem eğer film çok güzeldi diyebilirim ancak o koca bir saati hadi artık bir şeyler olsun diyerek geçirdiğimden pek gözardı edebileceğimi düşünmüyorum. Gösterdiğinden ziyade çok farklı bir hikayeye sahip olan sürprizli bu filmi listenize ekleyin derim. Puanım, 6,0.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder