26 Eylül 2016 Pazartesi

Uzaklarda Arama

Uzaklarda Arama ( IMDB : 4,7 )

nunnopic: Uzaklarda Arama
Hevesimi hep kursağımda bırakan Türk filmlerini, umudumu kaybetmemeye çalışarak izlemeye devam ediyorum. Yabancı filmlerin yanında Türk filmlerinin sayısı az kalsa da tatmin etme açısından bakınca daha fazla olmaması gayet güzel. Genele bakıldığında ortalamanın üstünde kalan, ağırlıklı dram ama konusu itibariyle eğlence ve komedi de içeren, Türkan Şoray’ın yönetmenliğini yaptığı bir film, Uzaklarda Arama. 

Şehir merkezinde bulunan Barones Pavyonu resmi bir kararla kapatılıp Uzaklar adındaki kasabaya taşınır. Kasabanın kadınları pavyonun açılmasından ve düzenlerinin bozulmasından endişe etmektedir. Kimileri ise pavyonun açılışının kasabayı değerlendireceğini düşünmektedir. Ancak pavyonun açılmasıyla kasaba için işler kimsenin umduğu gibi gitmez. Tüm bu olanlar ise anlatıcı olan 9 yaşındaki Yusuf için keşfedilecek yepyeni bir maceradır.
Filmin bence en büyük problemi ana konuyu yeterince belli edememiş olması. Birden fazla, işlenen ve gerçek hikaye gibi görünen konu var ancak hiçbirine yeterince özen gösterilmemiş ve hepsi üstten işlenmiş. Bu yüzden de film bitince sadece bitiyor ve beklenen etkiyi seyirci üzerinde yaratamıyor. Arka arkaya bağlanan konular hiçbir şekilde tatmin etmiyor. Ana karakterlerin beklenilen performansı sergileyemiyor oluşu da bu boşluğu daha da büyütüyor.
İzlerken vakit geçiyor geçmesine ama bir film olarak hiçbir şekilde tatmin etmeyen ve akılda kalmayan Uzaklarda Arama, belki sadece Türkan Şoray sayesinde ilerde hatırlanmayı başarabilir. Puanım, 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder