8 Eylül 2016 Perşembe

The Nice Guys

The Nice Guys ( IMDB : 7,5 )
İtiraf edin! Bu adamları seviyoruz. Hemde ikisini birden. Russell Crowe, Ryan Gosling. Bu ikili daha önce bir filmde bir araya geldi mi hatırlamıyorum. Ama gelmedilerse de iyi ki bu proje gerçekleşmiş ve iyi ki bir araya gelmişler. Her ne kadar klişeleşmiş bir hikayeyi anlatsa da, gülmenize sebep olan ve bir şekilde kendini izlettiren, bol atlamalı zıplamalı, adam öldürmeli, güldürmeli bir film, The Nice Guys.   

Dönem 1970′ler, yer Los Angeles. Sakar ve yakışıklı dedektif Holland March ile titiz ve soğuk kanlı dedektif Jackson Healy birbirinden habersiz aynı olayı çözmeye çalışmaktadır. Ünlü bir porno yıldızı olan Misty Mountain’ın gizemli ölümünü çözebilmek için Amelia Kuttner’ı bulmaları gerekmektedir. Ancak kız devlet yetkililerinin hedefinde olduğu için köşe bucak kaçmaktadır. İki dedektif bir araya geldikten sonra Amelia’yı bulmalarında en büyük yardımcıları Holland’ın kızı Holly olacaktır.
Yönetmenin Iron Man 3 ve Kiss Kiss Bang Bang filmlerini izlemiş olanlar kendisini fark edeceklerdir. Özellikle Kiss Kiss Bang Bang filminden. Aslında birçok filmle benzerliği var bu filmin, ancak aktörler farklı işte. Bu filmde oradan sıyrılıyor. Russell Crowe’un tavrı karakterin soğukkanlılığına, Ryan Gosling’in genç hali de karakterin hareketliliğine tam oturuyor. Angourie Rice ise sarışın sevimli kız haliyle rolünün hakkını veriyor.
‘Gülen çok güler bu filme!’ diyemem belki, ama ani duygu geçişleri yapabildiği kesin. Şok olmuşken bir anda güldürmeyi başarabilir mesela. Ben kaçırmayın derim. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder