23 Nisan 2016 Cumartesi

Something Borrowed

Something Borrowed ( IMDB : 5,9 )
Yarım kalan bir şeyler var… 5 yıl öncesine gidelim şimdi. Günümüzde karşımıza çıkmayan romantik komedilerin yerini eskilerle doldurmaya mı çalışalım bizde, ne yapalım? Kadrosu mükemmel, kendisi o kadar şahane olmasa da türü gereği bekleneni fazlasıyla karşılayan, karşınıza herhangi bir anda çıksa takılıp seyredebileceğiniz bir film, Ödünç Sevgili, Something Borrowed.   

Rachel güzel ve başarılı bir avukat, sadık bir dosttur. En yakın arkadaşı Darcy güzel, alımlı, her erkeğin dikkatini çeken başarılı bir kadındır. ve Rachel’ın hukuk fakültesinden arkadaşı, aynı zamanda itiraf edemediği aşkı Dex ile nişanlıdır. Bir yanda en yakın arkadaşı, diğer yanda hayatının aşkı bulunan Rachel ikilinin düğünü yaklaştıkça kendini karmaşık bir çıkmazın içinde bulur.
Evet, yalan yok! Hikaye aşırı klişe. Ancak oyunculuk performansları ve olay akışı, senaryo sayesinde izliyorsunuz işte filmi, izlettiriyor kendini. Hatta seviyorsunuz bile. Diyorum ya, öylesine bir anda televizyonda karşınıza çıktığında oturup yeniden izleyebiliyorsunuz bile. Böyle bir filmi de yerden yere vurmak haksızlık olur bence. Kate Hudson’daki o çekicilik ve kendi güzelliğinin farkında olan tavırlar, Emily Giffin’deki o naiflik ve kendini arkadaşına adamış halleri. Rollerine tam uyumlu oyuncular filmin en güzel yanlarından.
Şimdiye kadar bu filme denk gelmeyen varsa şans versin derim, özellikle romantik komedi sevenler için. Puanım, 6,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder