23 Nisan 2016 Cumartesi

Çınar Ağacı

Çınar Ağacı ( IMDB : 6,2 )

nunnopic: Çınar Ağacı
İzlediğim en güzel Türk filmlerinden birini nasıl olmuş da şimdiye kadar paylaşmamışım hayret! Ağlamaktan helak olduğum, küçük ama dev oyuncusuna hayran kaldığım, kendi anneannemi özlemle hatırladığım, aşırı dokunaklı ve gerçek bir film, Çınar Ağacı.   



Adviye Hanım, kendi çocukları ve onların ailesiyle birlikte kocaman olmuş bir ailenin en büyüğüdür. Yaşlanmış olması ve artık evinde tek başına kalamayacak duruma gelmesi sebebiyle belirli aralıklarla çocuklarında kalmaktadır. Bu değişmeleri de Çınar Ağacı pikniklerinden sonra yaparlar. Ailenin çocuğunun gelmek istemediği bu piknikleri en küçük torun Barış iple çekmektedir. Çünkü anneannesi Barış için çok değerlidir.
Aslında eksikliklerimizi, kusurlarımızı bize gösteren bir film. Bazen önceden yaptıklarımız için pişman olmamıza sebep oluyor, bazende ben asla böyle yapmayacağım diye söz verdiriyor. Ama en önemlisi keşke yeniden o kadar büyük masaları kurabilsek ve yine öyle kalabalık olsak diye iç çekmemize sebep oluyor. 
Hikayede kızılan, buda yapılır mı denilen bir çok nokta var. Ancak Barış ile Adviye Hanım’ın ilişkisi içinizi ısıtıyor. Çalan müzikler ve Adviye Hanım’ın Atatürk aşkı sizi filme daha çok bağlıyor. Mutlaka izlemeniz gerekir diye düşünüyorum, zira ülkemizde böyle kaliteli filmler fazla çıkmıyor. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder