28 Ekim 2015 Çarşamba

Veronica Mars

Veronica Mars ( IMDB : 6,8 )
2004 - 2007 yılları arasında yayınlanan Veronica Mars dizisini hatırlayanlar el kaldırsın! Üniversite zamanımda yani dizi bittikten yaklaşık 3 - 4 sene sonra karşıma çıkan bu diziye anlamsız bir şekilde aşık olmuştum resmen. Otursam baştan tekrar izlerim yine, o derece. Başrol Kristen Bell’in o güzelliği mi bağladı beni diziye yoksa o kısa boyu, çıtı pıtı halleriyle yapabildikleri mi bilmiyorum. Ama filmi çıkacağını duyduğumda nasıl heyecanlandığımı hatırlıyorum. Yarım bir şekilde biten diziye güzel bir son yapalım demişler ve işte aynı isimle bu filmi yayınlamışlar, Veronica Mars.  

Aradan dokuz yıl geçmiş ve Veronica lise yıllarının geçtiği Neptune kasabasından ayrılmıştır. Kariyerinde oldukça iyi yerlere geldiğinden ve aşk hayatı da yolunda olduğundan oraya, kötü anılarını bıraktığı yere geri dönmeye hiç niyeti yoktur. Ancak Veronica eski erkek arkadaşı Logan’ın onunla iletişime geçmesi ile kasabaya dönmek zorunda kalır ve orada tahmin ettiğinden fazla zaman geçirmesi gerekir. Logan’ın cinayet suçunu, ne kadar dirense de kendine karşı koyamaz ve çözmek için uğraşır. Bu sırada New York’ta erkek arkadaşı Piz onu beklemektedir ve Piz’in ailesi Veronica ile tanışmak için New York’a gelmektedir. Ancak Veronica Neptune ve New York’taki hayatları için hala bir karar verememektedir.
Filmin başlangıcının şöyle güzel bir yanı var. Eğer daha önce diziyi izlememiş biriyseniz sizin için güzel bir sunum yapıyor, eğer izlemişseniz de güzel bir hatırlatma yapmış oluyor üç sezonla ilgili. Yani herkes izlesin beni diyor. Polisiye, dedektiflik hikayeleri, romantizm ve hatta komedi dahi içeren bu film bence zaten izlenmeyi hak ediyor. Var olan polisiye yada dedektiflik dizilerinin yanında hikayenin basit kaldığını söylemek haksızlık olmaz sanırım. Bu açıdan diziyi izlemeden filmi izleyenler hayal kırıklığına uğrayabilirler. Ancak diziyi sevenleri fazlasıyla tatmin edecektir film.
Bunca hayranlığımın üstüne ben tabii ki önereceğim filmi, izleyin diyeceğim ama öncesinde diziyi de izlemek isterseniz oh şahane! Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder