5 Mart 2016 Cumartesi

Carol

Carol ( IMDB : 7,4 )
Uyarlama filmler içinde, yapılan yorumlardan edindiğim bilgilere göre, kitabına fazlasıyla sadık kalan, hatta birebir işleyen, 1950′li yıllarda NewYork’ta eşcinsel bir aşk hikayesinin toplum tarafından yaşadığı zorlukları ve iki aşık arasındaki ilişkiyi çok sakin bir dille anlatan, günümüzde de hala tepkiyle karşılanabilecek bir konuyu işleyen bir film, Carol.   

Carol, evli ve sosyetenin tanınmış isimlerinden olan zengin, çekici bir kadındır. Ancak kocasıyla sorunları olan Carol, bir süredir kocasından boşanmak ve aynı zamanda kızının velayetini alabilmek için çabalamaktadır. Therese, henüz hayatında ulaşmak istediği yere gelememiş, oyuncak mağazasında çalışan bir görevlidir. Oyuncak mağazasında birbirlerini uzaktan gören iki kadın da birbirlerinden etkilenirler. Bir yolculuğa çıkacak olan Carol, Therese’yi de davet eder. Bu yolculuk ikisi içinde beklenmedik sonuçlar doğuracaktır.
Bu film aslında sadece film olarak düşünülmemeli. Benim gözümde, çekim kalitesi olarak daha çok sanatsal bir çalışma olmuş ve çoğu sanatsal filme göre çok daha sürükleyen ve etkileyen bir film olmayı başarmış. Kitabında işlendiği gibi, iki kadının arasında olan etkileşim ve birbirlerine açılmaları için filmin büyük bir kısmının geçmesi gerekiyor. Ancak belkide en etkileyici yanı bu oluyor. Karakterlerin çekingenliğini hissedebiliyorsunuz ve bu şekilde olaylar sizi etkiliyor. 
İki başrol var filmde elbet, Cate Blanchett ve Rooney Mara. Cate Blanchett bildiğimiz, her zamanki asil kadın ve bu rol adeta onun için yazılmış. Ama benim için filmin yıldızı Rooney Mara. Güzelliğine hayran kaldım filmde. Yıldız o olmuş resmen ve mükemmel oynamış. 
Herkesin kabul edemeyeceği bir olgu olan eşcinselliği bu kadar göze sokmadan işleyebildiği için belki de benim hoşuma gitti film. Sadece Rooney Mara için bile izlenebilir diye düşünüyorum. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder