13 Ağustos 2016 Cumartesi

The Divergent Series : Allegiant

The Divergent Series : Allegiant ( IMDB : 5,8 )

nunnopic: The Divergent Series : Allegiant
Divergent serisinin devam filmi olarak karşımıza çıkan, geçen sene vizyona giren son film Insurgent ile hikayeyi yarıda bırakan ve bu film ile kaldığı yerden devam eden, yine aynı kadroyla, alıştığımız karakterleri tamda bıraktığımız yerden izlemeye devam ettiğimiz ve belki de en çokta bu yönünü sevdiğim bir film geliyor şimdi; Allegiant, Yandaş.   

Serinin üçüncü filmi Yandaş’ta karakterler önceki filmde gelen mesajla duvarın arkasını keşfetmeye çalışıyor. Tris ve Four ilk defa Chicago’dan ayrılıp, daha önce hiç görmedikleri duvarın arkasına geçiyor. Daha iyi bir hayata ve düzene daha doğrusu artık bir eve kavuşmak isteyen ekibi aslında bütün insanlığı tehtit eden bir savaş bekliyor ve yine hayatta kalabilmek için zor seçimler yapmaları gerekiyor.
Kitabını bilmediğimden yazara sadık kalıp mı işlendi yoksa değişiklikler yapıldı mı bilmiyorum. Ancak izlerken kendi kendime de tekrar ettiğim gibi, distopya hikayesi izlediğimizin farkındayız ve bu bir seri filmi. Serinin ilk iki filmiyle karşılaştırdığımda bu film için kesinlikle bir distopya ve ilk iki filmden çok daha akıcı diye geçirdim içimden. Belki hikayenin ancak oturmuş olmasından, belki diğer iki filmde içimizde kalan ‘Duvarın arkasında ne var?’ merakının bu filmde dinmesinden, bilemiyorum. Ancak her ne kadar bu filmin puanı diğerlerine göre düşük olsa da bence kesinlikle daha iyiydi.
Devam filmi izlenir mi? Elbette izlenir. Vıcık vıcık aşk olmayan, her şeyi tadında işlemiş bu filmin devamı da umarım böyle olur. Bekliyorum. Puanım, 7,0.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder